The Spy Gone North

Yoon Jong-bin, Etelä-Korea

공작, 2018, 137 min, K12

Park Seok-young, koodinimeltään Black Venus, pestataan Etelä-Korean agentiksi soluttautumaan Pohjois-Korean huhuttuun ydinasevalmistamoon. Park on olevinaan bisnesmies, joka yrittää käydä kauppaa pohjoiskorealaisten kauppavaltuuskuntien kanssa. Vuosien ujuttautumisen kautta hän pääsee Pohjois-Korean ulkomaankaupan komission johtajan lähelle. Nyt pitäisi vielä päästä rajan yli, ja Parkin idea on kuvata mainoskampanja siellä, maisemissa lähellä ydinasekompleksia.

The Spy Gone North perustuu todelliseen vakoojaan nimetä Park Chae-seo, joka onnistui ujuttautumaan sisälle Pohjois-Korean ydinvoimateollisuuteen. Yoon Jong-binin näkemys valtiobyrokratiasta, oli se eteläistä tai pohjoista perua, on kyyninen. Parkin peiteidentiteetti uhkaa paljastua, kun Etelä-Koreassa on vaalien jälkeen uusi hallinto, mutta maan tiedusteluviranomaiset vetävät omaa linjaansa. Pitäisikö Parkin pettää oma maansa?

Eija Niskanen

Su 17.3. 19:00 Korjaamo Elokuvasali + näkökulma

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Yoon Jong-bin. Käsikirjoitus: Kwon Sung-hui, Yoon Jong-bin. Tuotanto: Kuk Su-ran, Han Jae-duk, Son Sang-bum/Sanai Pictures, Moonlight Film. Kuvaus: Choi Chan-min. Pääosissa: Hwang Jung-min, Lee Sung-min, Cho Jin-woong, Ju Ji-hoon. Kieli: korea, mandariini, japani. Levitys: CJ Entertainment.