An Elephant Sitting Still

Hu Bo, Kiina

大象席地而坐, 2018, 230 min, K16

Kiinan pohjoisseudulla neljä henkilöä viettää päivän vaeltelemalla kaupungilla. Koulupoika yrittää selvittää välit kiusaajiensa kanssa ja vältellä autoritaarista isäänsä. Koulutytöllä on ollut opettajansa kanssa suhde, jonka yksityiskohdat ovat pian netistä katsottavissa. Purettavassa talossa asuva isoisä joutuu muuttamaan lastensa nurkista vanhainkotiin, eikä hän tiedä, minne laittaa koiransa. Kaikki kolme joutuvat tekemisiin paikallisen pikkugangsterin Yu Chengin kanssa. Elokuva avautuu kertomuksella Manzhoulin eläintarhassa hiljaa istuvasta elefantista, jota katsomaan jokainen toivoo pääsevänsä.

Kirjailijana debytoinut Hu Bo opiskeli elokuvanteon toimimalla unkarilaisen Béla Tarrin apulaisohjaajana. Ja jos joku kiinalainen elokuvaohjaaja on maansa Béla Tarr, se on Hu Bo. An Elephant Sitting Still jäi Hu Bon ainoaksi pitkäksi elokuvaksi: hän teki itsemurhan vain 29 vuoden iässä saatuaan elokuvansa valmiiksi. Se voitti lukuisia palkintoja, mukaan luettuna Berlinalen 2018 kriitikkopalkinnon.

Eija Niskanen

La 16.3. 14:00 Korjaamo Elokuvasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus, perustuen ohjaajan omaan romaaniin, leikkaus: Hu Bo. Tuotanto: Dongchun Films. Kuvaus: Chao Fan. Musiikki: Hua Lun. Pääosissa: Zhang Yu, Peng Yuchang, Wang Yuwen, Li Congxi. Kieli: mandariini. DCP. Levitys: Rediance.