Your Lovely Smile

Lim Kah Wai, Japani

あなたの微笑み, 2022, S

Indie-elokuvaohjaaja Watanabe Hirobumi (roolissa Helsinki Cine Aasiassa vieraillut Watanabe Hirobumi) on palkintoja voittanut, mutta ei-myyvä elokuvantekijä. Hän saa tilaisuuden lähteä Okinawalle tunnustelemaan elokuvaprojektia, jonka käsikirjoituksen itseään täynnä oleva päätähti (roolissa myös Decemberissä näyttelevä okinawalaisnäyttelijä Shogen) haluaa pikaisesti. Päärooliinkin pitäisi saada hänen tyttöystävänsä. Watanabe pakenee ja lähtee matkalle halki Japanin, yrittäen saada elokuvansa esityksiin independent-teattereissa. Niissä hän kohtaa mystisen naisen, jonka kanssa syntyy lopulta pieni La La Land -hetki.

Malesialaissyntyisen, Japanissa työskentelevän Lim Kah Wain elokuva on jännä sekoitus fiktiota ja dokumenttia. Tensai- eli nero-paitaan pukeutunut Watanabe näyttelee miltei itseään – paitsi omien elokuviensa roolissa, häntä on nähty sivuosissa mm. Netflix-drama Naked Directorissa. Vieraillut leffateatterit ja niiden omistajat ovat todellisia ja sivurooleissa vilahtaa entinen Tokyo Film Festivalin ohjelmistojohtaja Yatabe. Your Lovely Smile nouseekin hätähuudoksi pandemia-aikana kärsineiden indie-teattereiden puolesta. Huumori on sitä itseään – kaurismäkeläistä toteavuutta.

Eija Niskanen

To 16.3. klo 17:45 Kinopalatsi 10

La 18.3. klo 21:30 Kinopalatsi 10

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Lim Kah Wai. Tuotanto: cinema drifters LLC. Kuvaus: Furuya Koichi. Näyttelijät: Watanabe Hirobumi, Shogen, Hirayama Hikaru. Kieli: japani. Levitys: Lim Kah Wai.