Work to Do

Park Hong-jun, Etelä-Korea

해야 할 일, 2023, 103 min, K12

Etelä-Korean vaativasta työelämäkulttuurista on tehty niin elokuvia, dokumentteja kuin lehtiartikkeleitakin. Work to Do pureutuu samaan maisemaan. Kang Joonhee on alijohtajana telakkateollisuuden yhtiössä. Kun tilaukset vähenevät on aika sanoa työväkeä irti. Irtisanomisprosessista tulee Joonheen tehtävä ja pian hän on mukana kehittelemässä systeemiä, missä osa työntekijöistä laitetaan valitsemaan toisia poispotkittaviksi. Samaan aikaan niskuroivat, mustalistatut työntekijät aloittavat vastatoimet.

Work to Do kuvaa sitä prosessia, minkä päähenkilö joutuu käymään läpi alkaessaan tajuta tehtävänsä eettiset ja moraaliset ongelmat. Koko työpaikan henkilökirjo hierarkioineen paljastuu katsojalle. Excel-taulukossa hyvältä näyttävä systeemi törmää todellisten ihmisten maailmaan, eikä mikään mene suunnitellun siististi. Pääosaa näyttelevä Jang Sung-bum palkittiin roolityöstään Busanin elokuvafestivaaleilla 2023.

Eija Niskanen

To 14.3. klo 19:45 Cinema Orion

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Park Hong-jun. Kuvaus: Choi Chang-hwan. Pääosissa: Jang Sung-bum, Seo Suk-kyu, Kim Doyuyng, Kim Young-woong, Jang Li-woo, Lee Noah. Kieli: korea. Levitys: Alpha KT.