Thousand and One Nights

Kubota Nao, Japani

千夜、一夜, 2022, 126 min, K12

Tomiko on odottanut kadonnutta miestään palaavaksi jo 30 vuotta. Miehen katoamiselle ei ole löytynyt syytä. Tomiko jaksaa kampanjoida saadakseen vihiä, mitä miehelle tapahtui. Hän asuu pienessä kalastajakylässä eikä hänen elämässään ole paljoa muuta sisältöä. Kunnes Tomikon elämään astuu Nami, nuori nainen, jonka mies samoin katosi äskettäin. Kenties hänet kaapattiin Pohjois-Koreaan? Nami etsii Tomikolta apua miehensä etsintään. Mutta sitten Nami tulee toisiin ajatuksiin ja alkaa miettiä uutta elämää ilman kadonnutta miestä.

Kubotan elokuva rinnastaa kaksi naista, jotka ovat kokeneet saman menetyksen, mutta tekevät erilaisen ratkaisun sen jälkeen. Miten päästää menemään, miten elää eteenpäin? Kore-edan elokuvien vakiokuvaaja Yamazaki Yutaka luo kalastuskylän rannikon maisemista ja merenranta-aalloista haikean taustan tarinalle, joka on osittain mysteeri, osittain tarina kahdesta eri sukupolven naisesta, jotka muodostavat yhteyden menetyksen kautta.

Eija Niskanen

La 18.3. klo 13:45 Kinopalatsi 10

Su 19.3. klo 13:00 Kinopalatsi 10

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Kubota Nao. Käsikirjoitus: Aoki Kenji. Tuotanto: Bitters End, Inc. Kuvaus: Yamazaki Yutaka. Näyttelijät: Tanaka Yuko, Ono Machiko, Dankan, Ando Masanobu. Kieli: japani. Levitys: Bitter’s End.