The Movie Emperor

Ning Hao, Kiina

红毯先生, 2022, 125 min, S

Hongkong-stara Andy Lau revittelee roolissaan takavuosien starana, jolta menee nenän edestä odotettu vuoden näyttelijän pokaali. Entinen tähti päättää näyttää ja alkaa kuvata, länsimaiden elokuvafestivaalien maun tuntien, maaseudulle sijoittuvaa kiinalaista taide-elokuvaa. Siinä saavat perinteiset kiinalaiset toppatakit ja sikalaumat kyytiä, kun tähti yrittää parhaansa ollakseen relevantti, vain huomatakseen, että nyky-yleisön vaatimukset elokuvatuotannosta ovat muuttuneet sitten takavuosien.

The Movie Emperor
, kiinankieliseltä nimeltään Herra Punainen Matto, on riemukas satiiri elokuvateollisuudesta. Andy Lau, yksi Hongkong-elokuvan legendoista, istuu sulavan ja itserakkaan tähden roolissa kuin hansikas. Kiinalaista elokuvaa tunteva voi poimia useita viittauksia niin mannerkiinalaiseen kuin Hongkong-elokuvaankin, mukaan lukien musiikkipätkät In the Mood for Loven scoresta.

Eija Niskanen

Su 17.3. klo 17:00 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Ning Hao. Käsikirjoitus: Liu Xiaodan, Wang Ang, Daniel Yu. Kuvaus: Wang Boxue. Pääosissa: Andy Lau, Rima Zeidan, Pal Sinn, Kelly Lin. Kieli: mandariinikiina. Levitys: CMC.