The Apartment with Two Women

Kim Se-in, Etelä-Korea

같은 속옷을 입는 두 여자, 2021, 140 min, K12

Yi-jung asuu vielä täysi-ikäisenä äitinsä Su-kyungin kanssa. Naisten välit ovat tulehtuneet, ja äiti on pitkään purkanut turhautumistaan tyttäreensä, joka taas lähiriippuvuusongelmaisena ei ole saanut muutetuksi pois kotoa. Kun riita parkkipaikalla äityy äärimmilleen, ajaa äiti tyttärensä päälle. Vahinko, väittää äiti. Tahallaan, sanoo tytär. Tästä alkaa prosessi, jonka lopussa napanuora on katkaistava. Sitä ennen katsojan hermot kiristetään äärimmilleen kahden naisen kamppailua seuratessa.

Kim Se-in rakentaa kipeän perhedraaman, jonka sivujuonteetkin tukevat pääteemaa. Äidin miesystävällä on tytär edellisestä avioliitostaan. Miehen ylihemmotteleva suhde tyttäreensä on päinvastainen kuin Su-kyungin tapa jättää oma tyttärensä täysin vaille huomiota. Elokuvan omituisessa perhesuhteiden kuvauksessa on nähty hieman Isäni Toni Erdmann -tyylistä mustaa huumoria.

Eija Niskanen

La 7.5. 17:45 Orion

Su 8.5. 16:30 Orion

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Kim Se-in. Tuotanto: Bae Sung-hoon, Joh Gunshik, Jo Seong-won / Korean Academy of Film Arts. Kuvaus: Moon Myoung-hwan. Pääosissa: Lym Ji-ho, Yang Mal-bok, Yang Heung-Ju, Jeong Bo-Ram. Kieli: korea. Levitys: Finecut.