Solids by the Seashore

Patiparn Boontarig, Thaimaa

ทะเลของฉัน มีคลื่นเล็กน้อย ถึงปานกลาง, 2023, 93 min, K12

Shati on pienen paikkakunnan konservatiivisen muslimiperheen tytär. Kaupunkiin saapuu aktivistitaiteilija Fon pystyttämään taidenäyttelyä. Kaksi naista kohtaa, käyvät keskusteluja ja lähentyvät ystävinä, kunnes Shati alkaa tuntea muitakin tunteita Fonia kohtaan. Heränneet tunteet ovat kiellettyjä niissä piireissä, joissa Shati on kasvanut. Lopulta, maagisena myrsky-yönä, hän tekee päätöksensä.

Patiparn Boontarig työskenteli apulaisohjaajana Phuttiphong Aroonphengin Manta Rayssa (HCA2019). Solids by the Seashore on hienovarainen ja pienin elein liikkuva draama, missä ihmisten kohtaamiset, ympäröivä luonto, ilmatila ja atmosfääri mikroliikkeineen ovat täynnä merkityksiä. Useissa päähenkilöiden kohtaamisissa paikkana on merenranta, mutta ei se turistiesitteiden hiekkabiitsi, vaan ihmisten keinotekoisesti aalloilta paaluttama.

Eija Niskanen

Su 17.3. klo 11:30 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Patiparn Boontarig. Käsikirjoitus: Patiparn Boontarig, Kalil Pitsuwan. Kuvaus: Benjamaporn Rattanaraungdetch. Pääosissa: Ilada Pitsuwan, Rawipa Srisanguan, Nicharee Boonmuang, Sahajak Boonthanakit, Tipagorn Chaiprasit. Kieli: thai. Levitys: Diversion.