Ripples of Life

Wei Shujun, Kiina

永安镇故事集, 2021, 123min, K-12

Wei Shujun sijoitti jo elokuvansa Striding into the Wind (HCA 2021) elokuvantekemisen maailmaan, ja Ripples of Life jatkaa samaa ideaa laajentaen näkökulman tällä kertaa kolmeen eri tarinaan, joita seurataan peräkkäin.

Elokuvatuotantoporukka saapuu Yonganin kaupunkiin Hunanin maakunnassa. Ensimmäisessä tarinassa nuori nainen on töissä ravintolassa, josta tulee filmikuvausten catering-paikka. Hän saa jopa töitä kuvausten vaatteidensovituksesta ja alkaa haaveil la muustakin kuin elämästä provinssissa. Sitten elokuvan tähti Chen Chen saapuu paikalle. Chen Chen on kotoisin Yonganista ja tapaa entisiä koulukavereitaan, joiden kanssa olo ei olekaan enää mutkatonta. Kolmannessa tarinassa elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja väittelevät elokuvan käsikirjoituksesta, johon heillä on vastakkaiset näkemykset. Ripples of Lifen käsikirjoittaja Kang Chunlei myös näyttelee elokuvan käsikirjoittajaa. Luominen, kirjoittaminen ja tarinan rakentuminen ovat Wei Shujunin elokuvan teemalliset elementit.

Eija Niskanen

Pe 6.5. 19:15 Kinopalatsi 10

La 7.5. 12:15 Kinopalatsi 10

Keskustelu elokuvan jälkeen (7.5. klo 14:20): Riippumaton kiinalainen elokuva

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Wei Shujun. Käsikirjoitus: Kang Chunlei; Wei Shujun. Pääosissa: Cui Nan, Huang Miyi, Liu Yang, Yang Zishan, Kang Churilei. Kieli: mandariinikiina. Levitys: Rediance.