On the Job: The Missing 8

Erik Matti, Filippiinit

2021, 209 min, K18

Filippiinien yhteiskunnan korruptiota vankilajärjestelmän osalta valottanut toimintajännäri On the Job (HCA 2015) on saanut ansaitsemansa jatko-osan. Venetsian elokuvajuhlien pääsarjassa kisannut kolme- ja puolituntinen intensiivinen eepos pureutuu median asemaan. Taustalla on todellista historiaa niin toimittajien murhista kuin somen ja valeuutisoinnin käytöstä jo varhaisessa vaiheessa poliittisessa kampanjoinnissa Filippiineillä.

Kahdeksan toimittajakollegansa kadotessa täytyy pormestari Pedring Eusebion lähipiiriin kuuluvan suositun Sisoy Salasin valita toimensa ja puolensa. Toisaalla elinikäistä palkkamurhaajan roolia suorittamaan tuomittu Roman Rubio päätyy kohti veristä törmäyskurssia. Kun vallan ydin on mätä ja sen väkivaltaiset lonkerot ulottuvat kaikkialle, voiko journalismilla olla vielä toivoa?

Jenni Peisa

La 7.5. 20:30 Kinopalatsi 9

Keskustelu ennen elokuvaa (20:00): Median rooli ja merkitys – tapaus Filippiinit

Jokaisesta elokuvaan myydystä lipusta lahjoitetaan 1€ Toimittajat ilman rajoja -järjestölle!

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Erik Matti. Käsikirjoitus: Michiko Yamamoto, Erik Matti. Tuotanto: Ronald ”Dondon” Monteverde, Joseph Caliro, Quark Henares, Magdalene Ew, Clement Schwebig. Kuvaus: Neil Derrick Bion. Pääosissa: John Arcilla, Dennis Trillo, Dante Rivero. Kieli: tagalog, englanti. Levitys: XYZ Films.