My Small Land

Kawawada Emma, Japani

マイスモールランド / Welatê min ê biçûk, 2021, 114 min, S

Sarya on 17-vuotias lukiolaistyttö, joka viettää samanlaista elämää kuin muut nuoret ympärillään: käy lukiota ja tienaa lisärahaa iltaisin conbinin kassalla. Hän eroaa kuitenkin japanilaisista koulutovereistaan: Sarya syntyi Kurdistanissa. Koulukaverit ovat saaneet päähänsä, että Sarya on saksalainen, ja Sarya antaa heidän pysyä luulossaan. Kun vuosia Japanissa asunut perhe menettää turvapaikanhakijastatuksensa, tulee elämästä
hankalampaa. Koulussa hyvin pärjänneen tytön on mietittävä tulevaisuutensa uusiksi.

My Small Land viittaa Kurdistaniin – maahan, jota ei ole – ja Tokion viereisen Saitaman kaupungin 2000 hengen kurdiyhteisöön. Kawawada Emma aloitti ohjaajanuransa Kore-eda Hirokazun apulaisohjajana ja latasi My Small Landiin omia tunteitaan kasvamisestaan puoliksi ulkomaalaistaustaisena. Saryan perhettä näyttelee pääosanesittäjä Arashi Linan oma perhe.

Eija Niskanen

Pe 6.5. 10:30 Orion

Su 8.5. 14:15 Orion

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Kawawada Emma. Tuotanto: Kore-eda Hirokazu, Tom Yoda, Morishige Hiromi, Banse Megumi. Kuvaus: Shinomiya Hidetoshi. Pääosissa: Arashi Lina, Okudaira Daiken, Lilly Kahafizadeh, Lion Kahafizadeh. Kieli: japani, kurdi, turkki. Levitys: Gaga.