Leonor Will Never Die

Martika Ramirez Escobar, Filippiinit

Ang Pagbabalik ng Kwago, 2022, 101 min, K12

Leonorilla on hieno menneisyys: hän käsikirjoitti actionelokuvia. Nykyisin eläkkeellä hän lähinnä katsoo niitä TV:stä. Samalla hänen perheensä nuorempi polvi yrittää raapia elannon kasaan tuskin huomaten mummonsa puuhia. Leonor huomaa lehdessä ilmoituksen käsikirjoituskilpailusta ja ryhtyy toimeen. Aikeenaan hänellä on kirjoittaa vielä kerran menevä actionpätkä nuoresta komeasta Ronwaldosta, joka kostaa veljensä murhan – kunnes onnettomuus kotona saattaa Leonorin koomaan, missä hän elää oman elokuvansa sisällä yrittäen saattaa sen onnelliseen loppuun.

Lempeän komedialliseen arkidraamaan yhdistyvät Filippiinien elokuvahistoriaa kunnioittavat actionkohtaukset. Alkupuolella Leonorin käsikirjoittamia pätkiä näytetään hänen mielikuvituksensa silmin, ja lopussa menevät sekaisin jo koomauni ja perheen rahapula. Leonor Will Never Die sai ensi-iltansa Sundance-filmifestivaalilla, missä se sai Innovative Spirit Awardin.

Eija Niskanen

Pe 6.5. 21:45 Kinopalatsi 9

Su 8.5. 11:30 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Martika Ramirez Escobar. Tuotanto: Monster Jiminez, Mario Cornejo / Arkeofilms. Kuvaus: Carlos Mauricio. Pääosissa: Sheila Francisco, Bong Cabrera, Rocky Salumbides, Anthony Falcon. Kieli: tagalog. Levitys: Cercamon.