Kotiinpaluu

Davy Chou, Ranska

Retour à Séoul, 2022, 116 min, K16

25-vuotias Freddie on keskellä identiteettikriisiä. Hän matkustaa Etelä-Koreaan, josta hänet on adoptoitu Ranskaan vauvana, hetken mielijohteesta. Sojunkatkuinen alku matkasta vaihtuu biologisten vanhempien etsintään. Kulttuurishokilta on mahdotonta välttyä, ja sukulaisten kohtaaminen on vain vaivaannuttavaa, yhteisen kielen ja historian puuttuessa. Isän humalassa lähettämät viestit ahdistavat, ja omaa paikkaansa etsivälle Freddielle matka saa aikaan muutosten vyöryn.

Kaiken keskellä on kaipuu itsensä löytämisestä ja vakaudesta. Freddie vaihtaa identiteettiään useampaan kertaan, vaihtaen niin työnsä kuin kumppaninsa. Mukana kulkee haparoiva suhde isään, kaipuu äitiä kohtaan ja elämä kahden kulttuurin välissä. Mutta mikä onkaan lopulta omassa identiteetissä tärkeintä – perimä vai eletty elämä?

Muru Vähänikkilä

To 16.3. klo 17:30 Cinema Orion

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Davy Chou. Tuotanto: Aurora Films, Vandertastic, Frakas Productions, Merecinema. Kuvaus: Thomas Favel. Pääosissa: Park Ji-Min, Oh Kwang-Rok, Guka Han. Kieli: korea, ranska & englanti. Levitys: Cinemanse.