Kingmaker

Byun Sung-Hyun, Etelä-Korea

킹메이커, 2022, 123 min, K16

“Olen sekä myrkky että vasta-aine”. Apteekkari Seo Chang-dae on mies, jolle tarkoitus pyhittää keinot. Hän aloittaa poliittisena strategistina idealistisen Kim Woon-bunin joukoissa. Woon-bun on nauttii parrasvaloista, Chang-dae haluaa pysyä varjoissa. Näiden toistensa vastakohtien työskentely on välillä äärimmäisen riitaisaa, mutta molemmilla on sama tavoite: päästä politiikan huipulle.

1960-luvun Etelä-Korea on itsevaltaisen sotilasjohtaja Park Chung-heen vallan alla, eikä uusia poliittisia toimijoita katsota hyvällä. Woon-bun nousee oppositiopuolueen sisällä valta-asemaan Chang-daen huolehtiessa siitä, että niin oman puolueen kuin kilpailijoidenkin haastajat pysyvät poissa jaloista.

Etelä-Korean poliittiseen lähihistoriaan perustuva Kingmaker on vangitseva kuvaus ihmismielestä, politiikasta ja erilaisten ihmisten tavoista saavuttaa haluamansa.

Muru Vähänikkilä

Su 19.3. klo 19:15 Kinopalatsi 9

Keskustelu ennen elokuvaa (18:45): Eteläkorealaisen elokuvateollisuuden nousu

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Byung Sung-Hyun Käsikirjoitus: Byun Sung-Hyun, Kim Minsoo. Tuotanto: Seed Film. Kuvaus: Jo Hyung-rae. Pääosissa: Sol Kyung-gu, Lee Sun-kyun. Kieli: korea. Levitys: M-line.