Intimate Stranger

Nakamura Mayu, Japani

親密な他人, 2021, 95 min, K16

Megumi on töissä lastenvaatekaupassa. Töiden jälkeen hän liimailee asemalle ilmoituksia vuosi sitten kadonneesta pojastaan Shinpeistä. Eräänä päivänä häntä lähestyy nuorimies Yuji, joka väittää tietävänsä jotain Shinpeistä. Yuji vaikuttaa olevan tyypilli-
nen rahan perässä oleva huijari, mutta Megumi on valmis mihin tahansa tiedonrippeeseen ja alkaa ruokkia ja hyysätä Yujia. Aika myöten roolit alkavat kääntyä toisinpäin: kumpi huijaa kumpaa?

Ohjaaja Nakamura Mayu opiskeli elokuvantekoa New Yorkin yliopistossa. Hän teki vuonna 2015 dokumentin Alone in Fukushima radioaktiiviselle alueelle eläimiä hoitamaan jääneestä miehestä. Intimate Strangeristä hän on kertonut halunneensa tehdä eloku-
van, jossa on päärooli yli 30-vuotiaalla naisella. Teema, jota hän halusi trillerirakenteen läpi tutkia, on itäaasialaisten äitien ylivahva riippuvuussuhde poikiinsa.

Eija Niskanen

Pe 6.5. 21:45 Kinopalatsi 10

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Nakamura Mayu. Tuotanto: Yamagami Tetsujiro / Omphalos Pictures. Kuvaus: Tsuji Tomohiko. Pääosissa: Kurosawa Asuka, Kamio Fuju, Uemura Yu, Shogen. Kieli: japani. Levitys: Siglo.