Before, Now & Then

Kamila Andini, Indonesia

Nana, 2022, 103 min, K12

Nana on naimisissa itseään paljon vanhemman, varakkaan plantaasinomistajan Dargan kanssa, ja heillä on lapsia. Kylän seurapiireissä alemmasta luokasta ylöspäin nainutta Nanaa katsellaan nenää pitkin. On 1960-luvun puoliväli, ja Indonesiassa on menossa presidentti Suharton syrjäyttänyt sotilasvallankaappaus. Takaumissa 1950-luvun itsenäistymistaisteluiden aikaan Nana on pakosalla kadottaen miehensä. Sitten menneisyys alkaa tavoittaa Nanan, ja eräs mystinen nainen on aloittanut suhteen Dargan kanssa.

Ohjaaja Kamila Andini vieraili Helsinki Cine Aasiassa 2018 esittelemässä elokuvansa The Seen and Unseen. Uutuus sai ensi- iltansa Berlinalen pääkilpasarjassa ja sisältää Andinin aiempien elokuvien tapaan hienon tanssikohtauksen. Elokuvan hidasta, kuvalla ja ääniraidalla kauniisti toimivaa tyyliä on verrattu Wong Kar-waihin. Happy Salma pääroolissa on kuvankauniin arvokas.

Eija Niskanen

La 7.5. 12:30 Kinopalatsi 9

Su 8.5. 14:15 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus: Kamila Andini. Käsikirjoitus: Kamila Andini, Ahda Imran. Tuotanto: Ifa Isfansyah, Gita Fara, Jais Darga / Fourcolours Films, Titimangsa Foundation. Kuvaus: Batara Goempar. Musiikki: Ricky Lionnardi. Pääosissa: Happy Salma, Laura Basuki, Arswendy Bening Swara, Ibnu Jamil, Rieke Diah Pitaloka, Chempa Puteri, Arawinda Kirana. Kieli: indonesia. Levitys: Wild Bunch.