Arnold Is a Model Student

Sorayos Praparan, Thaimaa

อานนเป็นนักเรียนตัวอย่าง, 2022, 86 min, S

Arnold vaikuttaisi olevan koulun mallioppilas, koulupoika, jonka rehtori asettaa edustamaan koulua eri tilaisuuksissa. Todellisuudessa laiskuuteen taipuvainen, mutta nokkela Arnold manipuloi systeemiä sen minkä kerkeää, tienaten rahaa koehuijausringissä. Samaan aikaan hänen luokkakaverinsa päättävät saada oikean muutoksen aikaan protestoimalla koulussa ja kadulla koulusysteemiä vastaan.

Aasian maiden tiukkaan kilpailuun ja suorittamiseen perustuva koulusysteemi saa kyytiä Sarayos Praparanin elokuvassa. Sen taustalla on 2010-luvulla Thaimaassa noussut Bad Student Movement, jonka puitteissa koululaiset nousivat kritisoimaan systeemiä. Praparan esittää tytöt erityisen aktiivisina, haastaen stereotypioita aasialaisista tytöistä. Vanhempien asemaan ja suoranaiseen lahjontaan perustuva oppilaiden suosiminen luo Arnoldille tilan pelata tiensä eteenpäin rasittamatta liikaa itseään. Ohjaaja asettaa rinnakkain kaksi tapaa haastaa koulu.

Eija Niskanen

Pe 17.3. klo 13:00 Kino Regina. Näytös on suunnattu vauvojen tai pikkulasten kanssa saapuville. Elokuvan äänet ovat hieman normaalia hiljaisemmalla ja salissa on himmeä valaistus. Yhteistyössä Kino Reginan, Oodin ja Leikkipuisto Lorun kanssa. Vapaa pääsy!

La 18.3. klo 14:30 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus


Ohjaus ja käsikirjoitus: Sorayos Praparan. Tuotanto: Minimal Animal. Pääosissa: Yanin Pongsuwan, Niramon Busapavanich, Korndanai Marc Dautzenberg. Kieli: thai. Levittäjä: Square Eyes Film.