Aloners

Hong Sung-eun, Etelä-Korea

혼자 사는 사람들, Etelä-Korea, 2021, 91 min, K12

Jina työskentelee puhelinkeskuksessa, eikä halua olla kenenkään kanssa tekemisissä sen enempää töissä kuin vapaa-ajallakaan. Pian hänen on kuitenkin pakko. Äiti kuolee ja isä kutsuu perunkirjoitukseen. Töissä Jina määrätään perehdyttämään uusi innokas tulokas hommiin. Ja kun naapuri löydetään kuolleena, muuttaa asuntoon ekstrovertti ja sosiaalinen mies.

Aloners kuvaa nykytilannetta, jossa ihmiset ovat yhä enemmän erillään toisistaan – ja resonoi pandemiankin tuomaan yksinäisyyteen. Gong Seung-yeong on saanut useita palkintoja pääroolistaan itsepintaisena yksinpärjääjänä, joka joutuu murtautumaan ulos kuorestaan ja ottamaan muut vastaan. Klaustrofobisia piirteitä saava yksinolo asunnolla ja puhelinkeskuksen rutiininomainen työ, jossa pomo hiostaa yhä tehokkaampiin suorituksiin, eivät riitä enää elämäksi.

Eija Niskanen

Su 8.5. 17:15 Kinopalatsi 9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus


Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Hong Sung-eun. Tuotanto: Korean Academy of Film Arts. Kuvaus: Choi Young-ki. Pääosissa: Gong Seung-yeong, Jeong Da-eun, Seo Hyun-woo, Park Jeong-hak. Kieli: korea. Levitys: M-line.