Ajoomma

He Suming, Singapore/Etelä-Korea

아줌마, 2022, 90 min, S


Bee Hua on singaporelainen varttunut nainen, jollaisista käytetään korean kielellä nimitystä ajoomma. Bee Hua on armoton K-draaman kuluttaja ja lähtee Etelä-Koreaan ryhmämatkalle, jolla on tarkoitus kiertää tunnettujen K-draamojen kuvauspaikkoja. Kun hän eksyy ryhmästä, onkin kielitaidottomalla ajoommalla edessä seikkailu oikeaan ja todelliseen Koreaan K-draamojen unelmamaailman sijaan. Sen myötä hän kohtaa niin auttavaisia ihmisiä kuin pääsee seuraamaan sivusta korealaisten arkiongelmia.

Ajoomma on arkisella tavalla viehättävä tarina naisesta, joka kommellusten kautta pääseekin lähemmäs korealaisia kuin oli tarkoituskaan. Matkaopas Kwonwoo näyttäytyy myös monisärmäisempänä ihmisenä kuin vain aurinkoisen reippaana oppaana. Ajoomma on ensimmäinen singaporelaiskorealainen yhteistuotantoelokuva. Hong Huifang voitti roolisuorituksestaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon Taipein Golden Horse Awardseissa 2022.

Eija Niskanen

La 16.3. klo 16:45 Kinopalatsi 9 (siirretty salista 10)

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus


Ohjaus: He Suming. Käsikirjoitus: Kris Ong, He Suming. Kuvaus: Hwang Gyeong-hyeon. Pääosissa: Hong Huifang, Kang Hyung-suk. Kieli: mandariinikiina, korea, englanti. Levitys: Rediance.