Festivaalitiimin suositukset festareille

Paljon kiinnostavia elokuvia ja liian vähän aikaa? Iskeekö valinnanvaikeus Helsinki Cine Aasian ohjelmiston äärellä? Festivaalitiimi vinkkaa elokuvat, joita ei kannata jättää välistä!

 

The Movie Emperor on komedinen kuvaus Kiinan elokuvateollisuudesta ja tähtikultista. Hongkong-stara Andy Lau revittelee vähän liikaa itseään täynnä olevana leffastarana, joka yrittää olla edelleen relevantti.
Eija, taiteellinen johtaja

Olen tietysti innoissani laajasta Kiina-osastosta, varsinkin kun en ole vielä nähnyt kaikkia sen leffoja! Koko ohjelmistoahan voisi muutenkin suositella, mutta nostetaan tässä vaikka korealaiset Work to Do ja Wild Roomer. Ensimmäistä en ole vielä nähnyt, mutta odotan siltä realistista ja kriittistä kulmaa työelämän rakenteisiin, joka on maailmanlaajuisestikin kiinnosta aihe. Wild Roomer on puolestaan jäänyt mieleen kiireettömästä ja hiukan oudosta tunnelmastaan.
Jenni, toiminnanjohtaja 

Tokion kansainvälisen elokuvafestivaalin yleisö minä mukaan luettuna nautti A Long Shotista koko tunneskaalan voimin. Toiminta yhdistettynä hienovaraiseen yhteiskuntakritiikkiin teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Itse odotan näkeväni tämän vuoden HCAssa The Breaking Icen näkemistä, sillä modernit näkökulmat nykykiinan nuorten elämään ovat aina mieltä avartavia.
Linda, tuottaja

Jo vuonna 2022  Busanin festivaalilla vaikutuksen tehnyt Birth on tunteikas, erinomainen kuvaus naisen suhteesta omaan kehoonsa ja ulkopuolisista paineista raskauden aikana. Lisää mielenkiintoista naiskuvausta löytyy Solids by the Seashoresta, joka kuvaa ystävyyttä ja rakkautta thaimaalaisessa rantakaupungissa, täydellinen elokuva maaliskuun harmauteen!
Muru, tiedottaja

On harvinaista herkkua päästä näkemään eteläkorealaisia indietuotantoja Suomessa! Hail to Hell ei pelkää tarttua Etelä-Koreassa lähivuosinakin paljon puhuttaneisiin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen, itsemurhaan ja uskonnollisiin kultteihin. Mistään kärsimyksellä mässäilystä ei kuitenkaan ole kyse, vaan mainiot nuoret päähenkilöt pistävät ahdistavalle ympäristölleen kunnolla kampoihin!
Tuukka, apulaistuottaja

Yltiöpäisenä cinefiilinä en tietenkään voi olla nostamatta The Movie Emperor-elokuvaa. Heikkouteni on elokuvat elokuvateollisuudesta, varsinkin satiirit, jota tämä Ning Haonkin elokuva edustaa. Toronton elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut teos herätti mielenkiintoni heti ja onkin mahtavaa, että nyt se nähdään valkokankaalla myös Suomessa.
Joonas, apulaistuottaja

Teen graafista suunnittelua festivaaleille, ja elokuvien markkinointikuvat tulevat hyvinkin tutuiksi tapahtumaa edeltävinä viikkoina. Suurena luonnonystävänä ja valokuvaajana huomioni kiinnittyi heti ensimmäisenä Snow Leopard -leffan stilliin; kuva on sellaisenaankin todella kaunis, mutta myös aihe kiinnostaa tosi paljon. Tämän näytösillan haluan järjestää vapaaksi kalenteristani!
Tiia, graafinen suunnittelija

Tulin mukaan järjestelemään festivaalia vasta kun elokuvat oli valittu joten tietoni ohjelmiston elokuvista ovat rajalliset mutta Cannesissa menestyneet ovat yleensä olleet näkemisen arvoisia. Siksi odotukset ovat korkealla Inside the Yellow Cocoon Shellin ja Only the River Flowsin suhteen. Jälkimmäisessä neo-noir genre ja paikallisyhteisön pinnanalaisten salaisuuksien paljastuminen pikkuhiljaa osuvat täydellisesti omalle mukavuusalueelle 🙂
Tuomas, verkkosivut