Aasialainen elokuva kiinnostaa – Helsinki Cine Aasia -festivaalille uusi kävijäennätys!

Tänä vuonna 12. kertaa järjestetty Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia teki kaikkien aikojen kävijäennätyksensä. Kasvu oli huimaa festivaalin kokonaiskävijämäärän noustessa noin kolmanneksella edellisestä vuodesta.

Koronavuosien jälkimainingeissa yleisö palasi teattereihin aluksi varovaisemmin, mutta nyt ihmiset selkeästi janoavat jälleen korkealaatuisia kulttuurielämyksiä. Erityisen suurella ilolla huomattiin myös uusien kävijöiden löytäneen viikonlopun festivaalin näytökset.

“Olemme tyytyväisiä että ammattitaidolla valittu hyvätasoinen ohjelmisto on löytänyt katsojansa. Aasialaiselle elokuvalle on selvästi maassamme yleisö ja kysyntää”, iloitsee festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen.

7 loppuunmyytyä näytöstä neljän päivän aikana

Kaikista festivaalin näytöksistä neljäsosa oli loppuunmyytyjä. Suurimmat kävijämäärät keräsivät avajaiselokuva, kiinalainen Only the River Flows ja japanilainen Ogigami Naokon viimeisin elokuva Ripples.

Festivaalin ohjelmistossa suosittuja olivatkin erityisesti tutut japanilaiset ja kiinalaiset elokuvat, mutta loppuunmyyty vietnamilainen art house -elokuva Inside the Yellow Cocoon Shell todisti myös kaakkoisaasialaiselle nykyelokuvalle löytyvän paljon kiinnostunutta yleisöä. Myös festivaalin ilmaiset keskustelutilaisuudet vetivät väkeä Kinopalatsin alimpaan kerrokseen.

Yksi festivaalin suosituimmista elokuvista, japanilainen lgtbq-elokuva Egoist nähdään ilmaisnäytöksenä Vuotalolla keskiviikkona 27.3. klo 18:00.

Osallistu asiakaskyselyyn ja voita sarjalippu vuoden 2025 festivaaleille!

Festivaalin asiakaskysely on myös nyt julkaistu. Vastaamalla annat festivaalin järjestäjille arvokasta tietoa, ja voit myös voittaa sarjakortin ensi vuoden festivaalille! Kyselyyn pääset vastaamaan täällä.

Helsinki Cine Aasia -festivaalia tukevat Taiteen Edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.