Festivaalitiimin viime hetken tärpit

Paljon kiinnostavia elokuvia ja liian vähän aikaa? Iskeekö valinnanvaikeus Helsinki Cine Aasian ohjelmiston äärellä? Festivaalitiimi vinkkaa ykköstärppinsä elokuvista, joita ei kannata jättää väliin!

Eija, taiteellinen johtaja

”Dokkarin ja fiktion välimaissa hipsuttava Your Lovely Smile kuvaa indie-elokuvaohjaajaa, joka yrittää saada uraa vauhtiin ja elokuvaansa teattereihin. Pääroolin näyttelee Helsinki Cine Aasiassa käynyt Hirobumi Watanabe.”

Näytösajat: 

To 16.3. klo 17:45 Kinopalatsi 10

La 18.3. klo 21:30 Kinopalatsi 10

”Japanilainen December käsittelee samanlaisia teemoja kuin Kansallisoopperan Innocence: siinä puretaan vuosia aiemmin tapahtunutta kouluväkivaltatilannetta.”

Näytösajat:

To 16.3. klo 19:45 Kinopalatsi 10

Su 19.3. klo 15:30 Kinopalatsi 10

 

Jenni, toiminnanjohtaja

Stone Turtle on sekä visuaalisesti näyttävä että kiinnostava yhdistelmä trilleriä, yliluonnollisia elementtejä sekä yhteiskunnallisten epäkohtien käsittelyä. Vahva nainen ja erityinen ympäristö. Vaikuttava teos!”

 

La 18.3. klo 17:00 Cinema Orion

Su 19.3. klo 17:00 Cinema Orion

”Indonesialainen Autobiography on palkittu useilla festivaaleilla ja syystä. Menneen sotilasdiktatuurin nykypäivään ulottuvat vaikutukset ovat pimeälle polulle lähtevän draaman ytimessä. Tyylikäs, hallittu kerronta imaisee matkaansa.”

 

Näytösajat:

Pe 17.3. klo 21:30 Kinopalatsi 9

La 18.3. klo 19:15 Kinopalatsi 10

 

Joonas, tiedottaja

Kotiinpaluussa Park Ji-minin hypnoottisen vangitseva roolisuoritus nostaa katsojassa monia tunteita pintaan samanaikaisesti. Hänen roolihahmonsa Freddie itkettää, vihastuttaa ja myös herättää kysymyksiä, jotka jäävät mieleen päiväkausiksi. Elokuvassa käsiteltävä aihe ei ole uusi ja saman aiheen elokuvia on nähty viime vuosina usempiakin, mutta päähahmon tapa käsitellä tunteitaan, etsiessään vanhempiaan, tuo mukaan täysin uudenlaisen tuulahduksen.”

To 16.3. klo 17.30 Cinema Orion

Johanna, tiedottaja

“ Cannesin kriitikoiden viikolla esitetty korealainen The Next Sohee on ajatuksia herättävä elokuva nuoresta lukiolaistytöstä, joka aloittaa työt call centerissä ja joutuu traagiseen onnettomuuteen. Elokuva jatkaa omalla tyylillään vahvaa yhteiskuntakriittistä suuntausta eteläkorealaisessa elokuvassa.”

Näytösajat:

Pe 17.3. klo 19:00 Kinopalatsi 9

Su 19.3. klo 13:15 Kinopalatsi 9

“Suosittelen myös I am what I am -elokuvaa. Se kertoo mieleenpainuvan tarinan Kasumista, joka ei usko romanttiseen rakkauteen. Elokuva kysyy, mihin nykypäivän Japani on menossa, kun naiset eivät enää suostu palvelemaan perinteisissä sukupuolirooleissa.”

Muru, tuottaja

“Ihastuin I am what I amiin Busanin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Vangitseva Toko Miura Kasumina saa katsojan puolelleen, elokuvan pohtiessa kiehtovasti aseksualisuutta ja sukupolvien eroja. Suosittelen lämpimästi kaikille, erityisesti heille, jotka ovat kokeneet ulkopuolisuuden tunnetta.”

Pe 17.3. klo 16:45 Kinopalatsi 9

La 18.3. klo 16:30 Kinopalatsi 9