Helsinki Cine Aasian ohjelmisto on julkaistu!

Helsinki Cine Aasian avajaiselokuvana nähdään kiinnostava yhteistuotanto Kotiinpaluu, jossa Ranskaan adoptoitu tyttö etsii juuriaan Koreasta. Ohjaaja on itse kambodžalais-ranskalainen. Kahden kulttuurin välissä ollaan myös monissa muissa festivaalin elokuvissa. Yhteiskunnalliset teemat ovat vahvasti esillä sekä myyttisiä elementtejä yhteiskunnalliseen trilleriin sekoittavassa malesialaisessa Stone Turtlessa (2022) että monilla festivaaleilla palkitussa indonesialaisessa Autobiographyssa (2022).

 

Vuoden 2011 Fukushiman ydinonnettomuuden vuosipäivä on jälleen maaliskuussa ja aihe on Helsinki Cine Aasiassa esillä useammassakin muodossa. Virtuaalitodellisuusdokumenttielokuvan Fukushima – The Home That Once Was vie ydinvoimalaonnettomuuden tyhjentämiin kyliin ja niiden entisten asukkaiden luo. Elokuva Fukushima 50 (Japani 2020) kertoo ydinvoimalan 50 työntekijän tarinana. Festivaalin keskusteluohjelmassa käydään lisäksi läpi Fukushiman onnettomuuden käsittelyä mediassa.

 

Ohjelmistosta löytyy jälleen teoksia tunnetuilta tekijöiltä, kuten Lav Diazilta, joka tunnetaan Filippiinien pitkien, maan poliittista historiaa luotaavien elokuvien mestarina. Korealaisen elokuvan viime aikojen huimaa maailmanvalloitusta käsitellään festivaalin keskusteluohjelmassa, ja muun Koreasta tulevan ohjelmiston lisäksi erityisherkkuna näytöksissä nähdään suurella kankaalla korealaisen nykyelokuvan klassikko Oldboy (2003).

 

Ohjelmistosta löytyy sekä konkareiden, kuten Lav Diazin, teoksia ja toisaalta uutta thaimaalaista indie-elokuvaa. Erityisherkkuna nähdään myös suurella kankaalla korealaisen nykyelokuvan klassikko Oldboy (2003).

 

Ennakkolipunmyynti käynnistyy torstaina 2.3.2022.


Sarjalippujen ja yksittäisten näytösten ennakkomyynti käynnistyy festivaalin verkkosivuilla ensi torstaina. Festivaalin ajan lippuja voi myös ostaa kyseisen päivän esitysteattereista 30 minuuttia ennen päivän ensimmäisen näytöksen alkua aina päivän viimeisen näytöksen alkamiseen saakka. Yksittäislipun hinta on 11 euroa ja viiden lipun sarjalippupaketti maksaa 45 euroa. Vauvakinonäytös on maksuton ja on tarkoitettu vauvojen ja taaperoiden kanssa tuleville.