Helsinki Cine Aasia 2023 valtaa valkokankaat 16.-19.3.

Maaliskuussa järjestettävä Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia tuo jälleen Helsingin kevääseen laadukkaan annoksen kauden kiinnostavinta itä- ja kaakkoisaasialaista elokuvaa. Monipuolinen kattaus esittelee läpileikkauksen tämä hetken suosituimpiin, kehutuimpiin ja ajankohtaisimpiin elokuviin Japanista, Etelä-Koreasta  ja lukuisista muista elokuvamaista. Elokuvien lisäksi ohjelmistossa on tuttuun tapaan aasialaiseen kulttuuriin liittyviä keskustelutilaisuuksia. 

Helsinki Cine Aasian elokuvaohjelmisto koostuu tuoreeltaan Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta valikoiduista huippuelokuvista.

Vuoden 2023 festivaalia varten ohjelmistosuunnittelun työryhmä vieraili muun muassa Busan International Film Festivalilla sekä Japanissa.

“Olemme iloisia, että pandemiasulkujen jälkeen pääsimme paikan päälle Etelä-Koreaan ja Japaniin haistelemaan elokuvakuulumisia”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen.

Salitunnelmiin voi alkaa jo virittäytyä seuraamalla helmikuun aikana viikoittain julkistettavia ohjelmistopaljastuksia Facebookissa ja Instagramissa. Yhdennentoista Helsinki Cine Aasian avajaiselokuva julkistetaan helmikuun puolivälissä. Koko ohjelmisto julkaistaan 28.2.2023. 

Helsinki Cine Aasian 2023 esitysteatterien lista täydentyy vielä. Palaamme asiaan pian! 

Lipunmyynti alkaa verkossa 2.3.2023. Esitysteattereissa lippuja myydään festivaalin aikana.