Vuoden 2022 ohjelmisto on julkaistu!

Tuttuja tekijöitä

Japanilaisohjaaja Ogigami Naokon uusin elokuva Riverside Mukolitta (2021) on yksi festivaalin japanilaisohjelmistosta. Vuoden 2006 elokuva Ruokala Lokki nosti Ogigamin suomalaisten tietoisuuteen, kun hän sijoitti elokuvansa tapahtumat Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan ravintolaan. Luova naisohjaaja on sittemmin tullut monille tutuksi omintakeisista henkilöhahmoistaan ja vieraillut Suomessa viimeksi vuonna 2019 Kino Reginan yhteistyössä Helsinki Cine Aasian kanssa järjestämän retrospektiivin yhteydessä. Myös viime vuonna Elävän kuvan keskus ELKE ry:n kanssa yhteistyössä järjestetyillä loppuunmyydyillä Kissapäivillä Cinema Orionissa nähtiin ohjaajan teos Rent-a-Cat vuodelta 2012.

Niinikään vuoden 2018 Helsinki Cine Aasiassa avajaiselokuvan The Seen and Unseen (2017) yhteydessä vierailleen indonesialaisohjaaja Kamila Andinin kaksi viimeisintä elokuvaa nähdään toukokuussa Helsingissä. Nuoren tytön elämänvalintoja kuvaava Yuni vuodelta 2021 palkittiin Toronton elokuvajuhlilla ohjaajavisiota painottavalla Platform-palkinnolla. Indonesian historian eri vaiheisiin linkittyvä vaikuttava naistarina Before, Now & Then (Nana, 2022) puolestaan sai ensi-iltansa vuoden 2022 Berlinalen pääkilpasarjassa.

Erilainen äitienpäivä
Tämän vuoden ohjelmistossa nähdään kahdeksan naisohjaajien teosta. Tarjolla on myös perinteisestä äitienpäivästä poikkeavaa ohjelmistoa elokuvien The Apartment with Two Women (2021, Etelä-Korea) ja Spring Tide (2019, Kiina) saattelemana. Kummassakin elokuvassa käsitellään tulehtunutta äiti-tytärsuhdetta ja ne ovatkin nähtävillä tulevana äitienpäivänä sunnuntaina 8.5. Cinema Orionissa perätysten.

Ennakkolipunmyynti käynnistyy torstaina 21.4.2022.
Sarjalippujen ja yksittäisten näytösten ennakkomyynti käynnistyy festivaalin verkkosivuilla ensi torstaina. Festivaalin ajan lippuja voi myös ostaa kyseisen päivän esitysteattereista 30 minuuttia ennen päivän ensimmäisen näytöksen alkua aina päivän viimeisen näytöksen alkamiseen saakka. Yksittäislipun hinta on 11 euroa ja viiden lipun sarjalippupaketti maksaa 45 euroa. Vauvakinonäytöksen lippu on 9 euroa.

Koko festivaalin ohjelmisto löytyy osoitteesta: https://helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto/