Avajaiselokuva: Anatomy of Time

Aikamatka 60-luvun Thaimaahan

Avajaiselokuvana torstaina 5.5. Kino Reginassa nähdään Jakrawal Nilthamrongin ohjaama palkittu thaimaalainen elokuva ANATOMY OF TIME (2021).

Vuoden 2019 Helsinki Cine Aasian ohjelmistossa nähdyn Manta Ray -elokuvan ohjannut Phuttiphong Aroonpheng toimii Anatomy of Timen kuvaajana.

Ohjaaja Nilthamrong sai inspiraation elokuvan käsikirjoitukseen omasta perhehistoriastaan.

“Maem on nuori nainen 1960-luvun Thaimaan maaseudulla. Häntä tavoittelee kaksi nuorta miestä: riksakuski ja kunnianhimoinen sotilas. Taustalla elää 1960-luvun levoton yhteiskunta, jossa sotilashallinto ja sitä vastaan viidakossa taistelevat kommunistisissit ottavat yhteen. Tähän rinnastuu nykyaika, jossa Maem on jo vanheneva nainen. Hän hoitaa kuolemaa tekevää miestään, joka on menettänyt maineensa tahrautuneella sotilasurallaan.

Jakrawal Nilthamrong saavutti kansainvälistä huomiota edellisellä elokuvallaan Vanishing Point. Anatomy of Time jatkaa ohjaajalle ominaista pureutumista aikaan ja Thaimaan historiaan, sen ihmisten traagisiin kohtaloihin ja menetyksen tunteeseen runollisen hitaan kerronnan kautta. Elokuvansa tarinaan hän otti aineksia oman perheensä historiasta. Yksityinen ja yhteiskunnallinen rinnastuvat ajan ja luonnon keskellä. Anatomy of Time palkittiin TOKYO FILMeX 2021 -festivaalin pääpalkinnolla.”
Eija Niskanen, taiteellinen johtaja