Yhdeksäs Helsinki Cine Aasia järjestetään verkossa 16.-18.4.2021

The Red Post on Escher Street, 2020
The Red Post on Escher Street, 2020

Koe Aasia turvallisesti omalta kotisohvaltasi.
Helsinki Cine Aasia siirtyy verkkoon!

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Suomen ainoa aasialaisen elokuvan festivaali tuo merkittävimmät uutuudet suoraan kotisohvallesi.
Tällä kertaa kolmipäiväisenä perjantaista 16.4. sunnuntaihin 18.4.2021 verkossa järjestettävä festivaali tarjoaa mahdollisuuden nauttia elokuvia turvallisesti ja vastuullisesti. Ja mikä parasta, elokuvista pääsee tällä kertaa nauttimaan koko Suomi!

Vaikka emme pystykään tänä vuonna järjestämään festivaalia elokuvateatterissa ja yhdessä teidän, yleisömme kanssa niin kuin suunnittelimme, tahdoimme silti tuoda palan Aasiaa luoksenne. Tarjolla tuttuun tapaan kirkkaimmat teokset eri puolilta Aasiaa. Matka toisiin maailmoihin on vain muutaman klikkauksen päässä.

”Nämä ovat kovia aikoja kaikille. Vaikka yleisessä poliittisessa keskustelussa kulttuuri on unohdettu, on se sitä sielunravintoa, jota me tarvitsemme. Kaikki kansat ympäri maailman ovat sidottuja koteihinsa ja rajojensa taakse. Mutta elokuvan kautta pääsemme pienelle matkalle maapallon toiselle puolelle.”
-Eija Niskanen, taiteellinen johtaja

Festivaalimagneetti Sono Sionin oodi elokuvalle ja ihmisyydelle.

Tämän vuoden ensimmäinen elokuvapaljastus on palkitun Sono Sionin ohjaama sekä käsikirjoittama Red Post on Escher Street (Eschaa dori no akai posuto, 2020), joka korostaa yksilön tärkeyttä ja pureutuu syvälle elokuvantekemisen maailmaan.

Suosittu elokuvaohjaaja järjestää avoimet koekuvaukset. Paikalle saapuu lukemattomia näyttelijöitä janoten roolia arvostetun ja palkitun ohjaajan tulevassa elokuvassa. Jokaiselle ei riitä isoa roolia ja he saavatkin tyytyä avustajan pestiin. Elokuva kuitenkin korostaa taustanäyttelijöiden tärkeyttä niin elokuvassa kuin oikeassa elämässäkin, luoden kohtauksia, joissa kipeät ihmissuhdekonfliktit paljastuvat.

Eija Niskanen perustelee valintaa: “Sion Sono on tunnettu, suomalaisellekin festariyleisölle tutun ohjaajan (The Land of Hope 2012 – esitetty Helsinki Cine Aasiassa vuonna 2013) elokuva on mielenkiintoinen rakenteeltaan ja tavastaan tehdä eri kohtauksia elokuvan tekemisprosessista.”

Lisää paljastuksia luvassa pian!

Helsinki Cine Aasian tiimi toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan maanantaina 29.3.2021.

Seuraa meitä facebookissa ja instagramissa.