Festivaalitiimin tärpit vuoden 2020 Helsinki Cine Aasiaan

 

Liikaa kiinnostavia elokuvia ja liian vähän aikaa? Iskeekö valinnanvaikeus Helsinki Cine Aasian ohjelmiston äärellä? Festivaalitiimi vinkkaa ykköstärppinsä elokuvista, joita ei kannata jättää väliin!

Eija, taiteellinen johtaja

Dwelling in the Fuchun Mountains on nykyaikaa ja perinnettä yhtäaikaa ja sisältää aivan uskomattoman hienon pitkän otoksen – pitäähän joka vuosi yksi sellainen festarilla olla.”

Näytösajat: la 14.3. klo 16:15 Kino Regina ja su 15.3. klo 13:30 Korjaamo Elokuvasali + näkökulmakeskustelu Maisema kiinalaisessa taiteessa

ON-GAKU: Our Sound on näppärä indieanime, jossa japanilainen koululaiselämä, musiikinteko ja kaurismäkimäinen huumori yhdistyvät.”

Näytösajat: pe 13.3. klo 16:45 Orion ja la 14.3. klo 22:00 Korjaamo Kulmasali

Jenni, toiminnanjohtaja

Krabi 2562 on visuaalisesti kutkuttavaa katsottavaa lähestyen ajoittain mediataidetta. Teemojen tutkailuun ja mukana olevin ihmisiin yhdistyy myös tietynlainen harmoninen rauha. Weerasethakulin tuntevat voivat tunnistaa tässä myös sukulaisuutta.”

Näytösajat: la 14.3. klo 14:00 Korjaamo Kulmasali + näkökulmakeskustelu Turismi Thaimaassa paikallisten silmin ja su 15.3. klo 16:30 Orion

Synapses tuo  mieleen monet taiwanilaiset suosikkielokuvat tunnelmallisella arjen hetkiin kiinnittyvällä otteellaan. Hienovaraista ja syvällistä elämän kipupisteiden koskettelua, mukana rankempiakin aiheita.”

Näytösajat: la 14.3. klo 19:15 Korjaamo Elokuvasali ja su 15.3. klo 19:15 Kino Regina

Leena, tuottaja

The Odd Family: Zombie on Sale: Zombielokuvista ei voi vain saada tarpeekseen! On aina yhtä mielenkiintoista nähdä, miten elävät kuolleet tömistelevät valokeilaan eri kulttuurien kuvastossa.”

Näytösajat: la 14.3. klo 16:45 Korjaamo Elokuvasali ja su 15.3. klo 19:00 Orion

Sonia, graafinen suunnittelu

”1900-luvun alun japaniin sijoittuva They Say Nothing Stays the Same kiinnostaa jo ajankuvauksena. Lisäksi Wong Kar-wain elokuvien suurena ystävänä odotukset kauniista elokuvauksesta tämän luottokuvaajan Christopher Doylen toimesta ovat korkealla.”

Näytösajat: pe 13.3. klo 18:30 Orion 

Juho, DJ

ON-GAKU: Our Sound on hieno myös musikaalisena kokemuksena. Siihen tehty musiikki on oikeasti hyvin laadukasta, voisiko sanoa jopa parhaimman japanilaisen psykedelian henkeä kunnioittavaa. Musiikkiesitysten kuvaukset ovat myös päräyttäviä. Hahmoista tulee toisaalta hyvällä tavalla mieleen hieman Beavis ja Butthead.”

Labyrinth of Cinema: Pari vuotta sitten festivaaleilla ollut saman ohjaajan Hanagatami oli yksi hienoimmista leffateatterikokemuksista koskaan, joten Labyrinth of Cinemaa on syytäkin odottaa innolla!”