Lisänäytökset Helsinki Cine Aasian kiinalaiselokuvista

 

14.–17.3. pidetyllä Helsinki Cine Aasia –festivaalilla esitettiin kaksi viime vuoden keskeistä mannerkiinalaista elokuvaa: An Elephant Sitting Still ja Long Day’s Journey Into Night. Molemmista järjestetään huhtikuussa lisäesitys.

Kaili Blues –elokuvallaan huomiota herättäneen Bi Ganin Long Day’s Journey Into Night alkaa 2D:nä, kunnes 75 minuutin kohdalla päähenkilö menee elokuvateatteriin ja laittaa 3D-lasit päähänsä, jolloin elokuva muuttuu 3D:ksi. Seuraa 59-minuuttinen yksi otos, jonka mieleen jäävimpiä kohtia ovat vuoristorata-ajelu ja hämärissä kellareissa tapahtuva pingpong-ottelu. Mies seuraa naisen jälkiä, mutta elokuva on enemmän matkaa, mielentilaa ja sisäistä maisemaa kuin selkeää tarinaa. Elokuva esitetään Oodissa, KAVIn elokuvateatteri Kino Reginassa ma 8.4. klo 19:00. Liput Kino Reginan sivuilta ja kassalta.

Hu Bo poistui lahjakkaiden elokuvantekijöiden joukosta oman käden kautta vain 29-vuotiaana, saatuaan valmiiksi elokuvansa An Elephant Sitting Still. Berlinalen kriitikkopalkinnon vuonna 2018 voittanut elokuva on synkkä, kameratyöltään uutta avaava tarina neljän toisiinsa risteytyvän henkilön päivästä nyky-Kiinassa. Mm. Guardian antoi elokuvalle täydet viisi tähteä. Jos vuoden 2018 kiinalaistuotannosta haluaa nähdä yhden keskeisen elokuvan, se on tämä. Lisäesitys Orionissa, Eerikinkatu 15, pääsisäislauantaina 20.4. klo 18:00. Pituus 230 min. Liput Orionin sivuilta ja kassalta.

Molemmissa elokuvissa on englanninkielinen tekstitys.