Helsinki Cine Aasian elokuvien esiin nostamia kysymyksiä syvennetään Näkökulma-keskusteluissa

 

Elokuvat kertovat aina jotain ympäröivästä maailmasta ja ne ovat myös osa elokuvan tekemisen jatkumoa. Festivaaliviikonloppuna pidettävissä Näkökulma-keskusteluissa, joissa kuullaan eri alojen johtavia asiantuntijoita, syvennetään ja avataan uusia näkökulmia Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon. Näkökulma-keskustelut ovat kaikille avoimia.

Rohingyojen tilanne Kaakkois-Aasiassa: Myanmarissa asuva islaminuskoinen rohingya-vähemmistö on joutunut kotimaassaan armeijan vainon kohteeksi, jota on kutsuttu jopa kansanmurhaksi. Seurauksena heistä jo satoja tuhansia on virrannut pakolaisina naapurimaihin. Aiheesta keskustelevat Amnesty Internationalin Anu Tuukkanen ja Timo Kuronen Siemenpuu-säätiöstä. Suomeksi.

La 16.3. 13:20, Korjaamon parvi. Elokuvan Manta Ray jälkeen.

Teatteri ja tanssi aasialaisessa elokuvassa: Itä- ja Kaakkois-Aasian alueella on laaja ja monipuolinen tanssin ja teatterin kirjo. Miten nämä taiteenlajit ovat näkyneet aasialaisissa elokuvissa? Aiheesta on keskustelemassa Aasian esittäviin taiteisiin laajasti perehtynyt ja niistä lukuisia kirjoja julkaissut tutkija ja kriitikko Jukka O. Miettinen. Suomeksi.

La 16.3. 15:20, Korjaamon parvi. Elokuvan Song Lang jälkeen. Teemaan liittyy myös elokuva Memories of My Body, joka esitetään samana päivänä klo 18:30 Korjaamon Kulmasalissa sekä Ken Main esitys Korjaamon aulassa klo 20:30.

Japanin 1960–70-lukujen murros kulttuurissa: Japanissa 1960–70-lukujen vaihde edustaa yhteiskunnallista murroskohtaa, jolloin vanhaa vastaan kapinoitiin monella saralla. Provokaatio näkyi myös kulttuurissa ja mediassa, mm. eroottisina pinku-elokuvina ja uusina musiikin muotoina. Toisaalta tällöin vakiintuneet tuotantojärjestelmät vaikuttavat yhä niin elokuvassa, musiikissa kuin televisiossakin. Aiheesta on keskustelemassa japanilaisesta musiikista juuri kirjan julkaissut tutkija Lasse Lehtonen. Suomeksi.

La 16.3.2019 17:50, Korjaamon aula. Ennen elokuvaa Dare To Stop Us.

Kiina, Hongkong ja Taiwan: Kiina, Hongkong ja Taiwan ovat kukin kulkeneet omaa erilaista tietään, mutta kaikkia yhdistää pitkä, yhteenkietoutunut historia. Millaiset ovat Hongkongin ja Taiwanin suhteet maailmanpolitiikan etulinjaan nousseeseen Kiinaan tänään? Aiheesta on keskustelemassa Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jyrki Kallio. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomi-Kiina-seuran kanssa. Suomeksi.

Su 17.3. 15:50, Korjaamon parvi. Elokuvan A Family Tour jälkeen, ennen elokuvaa No. 1 Chung Ying Street.

Koreoiden vuorovaikutus: Pohjois- ja Etelä-Korean välistä vuorovaikutusta kuvataan useissa eteläkorealaisissa elokuvissa. Esimerkkejä tästä ovat mm. vakoilu ja perheiden hajottamisen inhimillinen tragedia. Aiheesta ja poliittisten muutoksen tuulien vaikutuksista on keskustelemassa Helsingin yliopiston Korean opintojen apulaisprofessori Andrew Logie. Englanniksi.

Su 17.3. 18:20, Korjaamon parvi. Elokuvan Beautiful Days jälkeen, ennen elokuvaa The Spy Gone North.