THE COCKPIT

Sho Miyake, Japani, 2015, 64 min

Yamagatan dokumenttielokuvafestivaaleilla esitetty ja Japanissa pieniä teattereita ahkerasti kiertänyt THE COCKPIT on kuvaus yhden laulun synnystä. Luomisen tuska on todellista kun yhteen pistetään kokoelma räppäreitä eri bändeistä. Avuksi tarvitaan Red Bullia, hauskoja hattuja ja tilan alttariksi muodostuva mikseripöytä. Kokonaan yhdessä huoneessa tapahtuva dokumentti hytkyttää hypnoottisesti samalla kun pojat joraavat ja fiilistelevät. Onko luvassa super hip-hoppia freestylella vai räppiä buddhalaismunkkityyliin? Kundien fiilis on ainakin mainio. Sympaattinen dokumentti soljuu aina suunnittelusta sanoituksen kautta nauhoitukseen. Lopussa hymyilyttää.

Leena Eerolainen

Ohjaus: Sho Miyake. Tuotanto: Hiroshi Matsui/PIGDOM. Kuvaus: Junya Suzuki. Musiikki: OMSB, Bim. Pääosissa: OMSB, Bim, Hi’Spec, VaVa, Heiyuu. Bluray. Levitys: PIGDOM.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.