The Case of Hana and Alice

花とアリス殺人事件

Shunji Iwai, Japani, 2015, 98 min, animaatio

Shunji Iwai teki vuonna 2004 live-elokuvan Hana and Alice. Nyt on vuorossa Iwain animoitu prequel-osa Hanan ja Alicen tarinaan. Tetsuko Arisugawa eli Alice saapuu eronneen äitinsä kanssa uuteen kaupunkiin ja aloittaa uudessa keskikoulussa. Koulukiusaamisen uhriksi joutuva Alice etsii pakoa tanssimisesta. Hän kuulee huhuja mystisesti hävinneestä oppilaasta nimeltä Yuda, joka löytyi murhattuna. Syrjäänvetäytyvä naapuruston tyttö Hana näyttää tietävän jotain murhasta. Tytöt sukeltavat kaupunkilähiöönsä ratkaistakseen arvoituksen.

Shunji Iwai on ollut monelle kulttiohjaaja aina tämän elokuvasta Swallowtail Butterfly (1996) lähtien. The Case of Hana and Alice todistaa hänen suvereenin otteensa herkän ja kauniin animen tekijänäkin.

Eija Niskanen

Ohjaus, käsikirjoitus ja musiikki: Shunji Iwai. Tuotanto: Shunji Iwai, Tomohiko Ishii/Rockwell Eyes. Kuvaus: Chigi Kanbe. Animaatiotuottaja: Takeshi Kawase. Rotoscope: Yuko Kuno. CGIohjaaja: Yuhei Sakuragi. Ääninäyttelijät: Yu Aoi, Anne Suzuki, Shoko Aida, Sei Hiraizumi, Ryo Katsuji. Bluray. Levitys: NTV.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.