Right Now, Wrong Then

Embassy of Korea

지금은맞고그때는틀리다

Hong Sang-soo, Etelä-Korea, 2015, 121 min

Chun-soo on tunnettu elokuvaohjaaja. Hän saapuu Suwonin kaupunkiin puhumaan elokuvistaan. Katsellessaan kaupungin nähtävyyksiä Chun-soo törmää nuoreen aloittelevaan naistaiteilijaan nimeltä Hee-jung. Pari vierailee Hee-jungin ateljeessa ja jatkaa keskustelua taiteesta riehakkaassa illallisseurueessa.

Hong Sang-soo luo elokuvasta toiseen vienon hymyileviä, ranskalaisen puheliaita ihmissuhdetarinoita. Right Now, Wrong Then jakautuu kahteen osaan, joissa sama tarina miehen ja naisen kohtaamisesta kerrotaan eri tavalla, pienten muutosten kamerakulmassa, dialogissa ja näyttelijöiden olemuksessa luodessa uudet merkitykset tilanteisiin. Hongin elokuvat ovat samaan aikaan kevyitä ja syviä tutkielmia ihmissuhdepettymyksistä. Jun Jae-young sai elokuvasta Locarnon elokuvafestivaalien parhaan näyttelijän palkinnon.

Eija Niskanen

Ohjaus ja käsikirjoitus: Hong Sang-soo. Tuotanto: Kim Kyoung-hee. Kuvaus: Park Hong-yeok. Pääosissa: Jung Jae-young, Kim Min-hee. DCP. Levitys: Finecut.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.