Journey to the Shore

岸辺の旅

Kiyoshi Kurosawa, Japani, 2015, 128 min, K-16

Kolme vuotta katoamisensa jälkeen Yusuke ilmestyy vaimonsa Mizukin asuntoon ja ilmoittaa kuolleensa. Yhdessä pariskunta – toinen elävä, toinen kuollut – lähtee viimeiselle matkalle, jonka kuluessa he puivat omaa suhdettaan sekä elämäänsä. Tapetille nousee muun muassa Yusuken suhde nuorempaan naiseen. Menneisyyden haamut vaivaavat kirjaimellisesti elokuvan hahmoja, mutta sekä elämässä että kuolemassa on mentävä eteenpäin ilman kaunaa ja katkeruutta.

Kauhuelokuvistaan tunnetun Kiyoshi Kurosawan maagis-realistisessa maailmassa henget ja ihmiset elävät rinnakkain, tappelevat ja rakastavat. Kurosawa on mestari aavemaisen tunnelman luomisessa näyttelijäntyön, musiikin ja kuvauksen kautta. Valon ja varjon leikittelyn lopputuloksena on verkkainen ja tyylikäs kummituselokuva aikuiseen makuun.

Leena Eerolainen

Ohjaus: Kiyoshi Kurosawa. Käsikirjoitus: Kiyoshi Kurosawa, Takashi Ujita. Tuotanto: Hitoshi Endo, Hiroko Matsuda, Masa Sawada. Kuvaus: Akiko Ashizawa. Pääosissa: Eri Fukatsu, Tadanobu Asano. Kieli: Japani. DCP. Levitys: MK2.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.