Johnnie Ton Office on Helsinki Cine Aasian 2016 avajaisleffa

Tämä säkenöivän upea, äärimmäisen tyylitelty musikaali Hongkongista ei jätä kylmäksi.

On vuosi 2008 ja Lehman Brothers on hakeutunut velkasaneerauksen. Seuraa maailmanlaajuinen talouskriisi, jonka vaikutukset ulottuvat aina Aasiaan asti – ja juuri kun mannerkiinalainen rahoitusyhtiö Jones & Sunn valmistautuu listautumaan pörssiin.

Oppaamme inhimillisiin pyrkimyksiin ja unelmiin autoritäärisen kapitalismin kulissien takana on nuori, vielä koeajalla oleva Lee Xiang jota esittää Wang Ziyi. Elokuvan varsinainen tähti on kuitenkin Sylvia Chang joka näyttelee Jones & Sunnin toimitusjohtajaa Winnie Changia. Sylvia Chang vastaa myös elokuvan käsikirjoituksesta menestysnäytelmänsä Design for Living pohjalta. Myös hongkongilaisen toimintaelokuvan veteraani Yun-fat Chow loistaa roolissaan Winnie Changin rakastajana ja Jones & Sunnin petollisena hallituksen puheenjohtajana, jonka vaimo viruu koomassa sairaalassa. Elokuvan loppuun asti mietitystä visuaalisesta ilmeestä vastaa Wong Kar-Wain luottolavastaja William Chang.

New York Times:inkin “yhdeksi parhaiten ohjatuista elokuvista minkä voit nähdä tällä hetkellä” valitsema Office (2015, Hongkong) nähdään Kinopalatsissa torstaina 3.3.

Nelipäiväinen Helsinki Cine Aasia kestää sunnuntaihin 6.3. asti. Festivaalilla tullaan näkemään tuttuun tapaan itä- ja kaakkois-aasialaisen nykyelokuvan terävintä kärkeä. Luvassa on myös tähtivieras, ja perinteinen perjantai-illan festivaaliklubi Dubrovnikissä.

Lisätietoa pian. Saadaksesi festivaaliuutiset tuoreltaan, seuraa meitä Facebookissa!