Jia Zhangke, A Guy from Fenyang

Jia Zhangke, um Homem de Fenyang

Walter Salles, Brasilia, 2015, 98 min

Kiinan nykyohjaajapolven keskeinen luoja, ohjaaja Jia Zhangke on Walter Sallesin dokumenttielokuvan keskipiste. Jia ja Salles tutustuvat elokuvista tuttuihin kuvauspaikkoihin ja keskustelevat alati muuttuvasta Kiinan maisemasta ja yhteiskunnasta. Käymme Jian lapsuudenkodin liepeillä. Jian yhteistyökumppanit, mukaan luettuna hänen elokuviensa vakionäyttelijätär (ja nykyisin myös Jian puoliso) Zhao Tao puhuvat Jian elokuvantekotavoista. Keskusteluihin limitetään otteita Jian elokuvista, aina läpimurtoteos Platformista alkaen. Elokuvat paljastavat Jian elämän ja taiteen mielenkiintoisen limittymisen.

Eija Niskanen

Ohjaus: Walter Salles. Tuotanto: Maria Bruno. Bluray. Levitys: MK2.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.