Haemoo

Embassy of Korea

해무

Shim Sung-bo, Etelä-Korea, 2014, 111 min, K-18

Vuonna 1998 Aasian talouskriisin kurjimus on ajanut rähjäisen kalastusaluksen toimeentulon tiukille. Laivan kapteeni ei kuitenkaan ole valmis luovuttamaan, vaan suostuu ottamaan salakuljetettavaksi lastin Kiinasta pakenevia korealaisia. Tilanteen selvitessä miehistölle koko porukka seilaa jo yhdessä kohti myrskyä ja yhä hämärämpiä vesiä. Alus muodostaa seinät, joiden sisällä ihmishengen arvo punnitaan, verisesti.

Tositapahtumiin perustuva Haemoo on ohjaaja Shim Sung-bon esikoisohjaus, mutta käsikirjoittajana hän on tuttu jo Bong Joonhon Memories of Murderista (2003). Tällä kertaa Bong puolestaan toimii käsikirjoitusyhteistyön lisäksi tuottajan roolissa vaikuttaen epäilemättä osaltaan elokuvan tummaan sävyyn ja intensiiviseen tunnelmaan.

Jenni Peisa

Ohjaus: Shim Sung-bo. Käsikirjoitus: Shim Sung-bo, Bong Joon-ho. Tuotanto: Bong Joon-ho, Cho Neung-yeon, Kim Lewis Taewan. Kuvaus: Hong Kyeong-pyo. Pääosissa: Kim Yoon-seok, Park Yu-chun, Han Ye-ri. Kieli: Korea. DCP. Levitys: Finecut.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.