Ecotherapy Getaway Holidays

滝を見にいく

Shuichi Okita, Japani, 2014, 92 min

Festivaalimme suosikkiohjaaja Shuichi Okita (A Story of Yonosuke, The Chef of South Polar) palaa ohjelmistoon. Seitsemän naista on viikonloppuvaellusmatkalla vuorille. Toistaitoisen miesoppaan eksyessä pusikkoon joutuvat naiset yöpymään metsässä. He yhdistävät neuvokkuutensa, toisin kuin oppaansa. Naiset ovat erilaisia ja eri taustoista. Heidän motiivinsa lähteä retkelle vaihtelevat, mutta metsässä rämpiessä alkaa naisten välinen solidaarisuus ottaa tulta. Matkan pääkohde, hieno putouskin, löydetään lopulta. Tokion elokuvafestivaaleilla yksi pääosanesittäjistä totesi, että harvemmin tällä alalla näkee casting callia, jossa haetaan seitsemää yli 40-vuotiasta naista. Samaa painotti ohjaaja: hän halusi tehdä naisten elokuvan. Lopputulos on komediallinen, mutta nauru ei kohdistu naisiin vaan tilanteeseen.

Eija Niskanen

Ohjaus ja käsikirjoitus: Shuichi Okita. Tuotanto: Seigo Fukuda, Tadaatsu Shundo, Hitoshi Ono. Kuvaus: Akiko Ashizawa. Pääosissa: Haruko Negishi, Chigusa Yasuzawa, Yuriko Ogino, Mie Kirihara, Kumiko Kawada, Keiko Tokuno, Michiko Watanabe, Daisuke Kuroda. Bluray. Levitys: Shochiku Broadcasting.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.