A Girl at My Door

Embassy of Korea

도희야

July Jung, Etelä-Korea, 2014, 119 min, K-16

Young-nam on nuori naispoliisi, joka on siirretty suurkaupungista maaseutukylän poliisipäälliköksi. Hänen silmänsä osuu resuiseen teinityttöön, isänsä pahoinpitelemään ja koko kylän syntipukkiin. Young-nam yrittää sovinistisen patriarkaalisessa ilmapiirissä auttaa tyttöä, mutta saa vastaansa niin vanhoilliset paikallispoliisit kuin kylän vaikutusvaltaisetkin. Paikkakunnalle töihin tuodut laittomat siirtolaiset muodostavat oman sivujuonensa. Pian Young-namin menneisyys, joka pakotti hänet jättämään edellisen työpaikkansa, kaivetaan aseeksi häntä vastaan.

Naisohjaaja July Jungin elokuvan pääosassa loistaa tunnettu tähti Bae Doo-na, eikä teinitähti Kim Sae-ron jää hänestä jälkeen. Ulkoisten tapahtumien lomaan ujutetaan Young-namin persoonaa valaiseva seksuaalinen psykodraama.

Eija Niskanen

Ohjaus ja käsikirjoitus: July Jung. Tuotanto: Lee Chang-dong, Lee Joon-dong/Pine House Film, Now Films. Kuvaus: Kim Hyun-suk. Pääosissa: Bae Doo-na, Kim Sae-ron, Song Saebyeok, Gong Myung, Park Jin-hoo, Jan Hee-jin. DCP. Levitys: CJ Entertainment.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.