Festivaalitiimin ohjelmistotärpit

 

Jos et ole vielä päättänyt, mitä Helsinki Cine Aasian elokuvista haluat tulla tänä vuonna katsomaan lue alta festivaalitiimin tärpit odotetuimmista elokuvista.

Sonia Junttila, graafikko: Viime hetkillä festareille varmistetusta Hema Hemasta tuli heti yksi ennakkosuosikeistani jo visuaalisen maailmansa takia. Traileri viimeistään vakuutti minut että katsomiskokemus on varmasti ainutlaatuinen.

Hema, Hema: Sing Me a Song (K-16) esitetään lauantaina 18.3. klo 14:00 Korjaamon Kulmasalissa ja sunnuntaina 19.3. klo 12:00 Orionissa. Lauantaina esityksen yhteydessä järjestetään myös kaikille avoin keskusteluhetki

 

Leena Eerolainen, tuottaja: Must see -leffa vuodelle 2017 on ehdottomasti Rage. Japanilaisen jännityselokuvan perinteet menevät pitkälle ja tässä tapauksessa elokuva on kuorrutettu nykypäivän parhaimmilla näyttelijöillä. Alkuperäisteoksen on kirjoittanut Shuichi Yoshida, jonka hyvin erilaiseen kirjaan perustuva The Story of Yonosuke esitettiin Helsinki Cine Aasiassa vuonna 2014.

Rage (K-18) esitetään perjantaina 17.3. klo 20:30 Korjaamo Kinossa.

Inka Reinola, katalogin toimitus: Itseäni kiinnostaa kovasti #BKKY. Thaimaa on hyväksynyt lakiinsa kolmannen sukupuolen, mutta maa on konservatiivinen. Sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät asenteet kiinnostavat ja koska nuorissa on tulevaisuus, etenkin heidän näkemyksellään on väliä.

#BKKY (K-7) esitetään perjantaina 17.3. klo 20:30 Korjaamon Kulmasalissa ja lauantaina 18.3. klo 12.00 Orionissa.

Eija Niskanen, taiteellinen johtaja: A Bride for Rip Van Winkle: elokuva jaksoi yllättää, sen juonenkäänteitä ei arvannut. Luotsaa hyvin nykypäivän Japania. Lopun hautajaiskohtaus on melkoisen hurja. Ehdottomasti Shunji Iwain paras elokuva, ja yksi kolmesta parhaasta vuoden 2016 japanilaiselokuvasta.

A Bride for Rip Van Winkle (K-16) esitetään sunnuntaina 19.3. klo 17:00 Korjaamo Kinossa.

Jenni Peisa, toiminnanjohtaja: Festarin Kiina-ohjelmistosta löytyy kaksi tyylikästä matkaa. Kaili Bluesissa esikoisohjaaja luotsaa monitasoista tarinaa hämmentävällä varmuudella ja luo samalla esikoiskuvaajan kanssa todella herkullisen kuvamaailman. Paths of the Soulissa puolestaan tunnettuja valtavirtaelokuvia ohjannut Zhang Yang on hypännyt seuraamaan vilpitöntä henkistä matkaa ja kuvaa tätä integriteetillä.

Paths of the Soul (S) esitetään lauantaina 18.3. klo 12:00 ja sunnuntaina 19.3. klo 14:30 Korjaamo Kinossa.

Kim Kari, lipunmyynti & salivastaava: Kaili Blues on parikymppisen Bi Ganin esikoisohjaus, joka on maailmalla kerännyt mainetta ja kunniaa. Kriitikoiden kehujen perusteella leffan voimavaroja ovat unenomaisuus, runollisuus ja upea visuaalisuus, ja jo trailerinkin perusteella luvassa tulee olemaan jotain kaunista.

Kaili Blues (K-7) esitetään perjantaina 17.3. klo 18:00 Korjaamo Kinossa.