Helsinki Cine Aasian elokuvien esiin nostamia kysymyksiä syvennetään asiantuntijakeskusteluissa

 

Elokuvat kertovat aina jotain ympäröivästä maailmasta ja ovat myös osa elokuvan tekemisen jatkumoa. Juhlavuotensa kunniaksi Helsinki Cine Aasia tuo Korjaamon festivaalialueelle kaikille avoimia keskusteluhetkiä, jotka syventävät tai avaavat uusia näkökulmia festivaalin ohjelmistoon.

Lauantaina 18.3. japanilaisen animaation tulevaisuudesta Hayao Miyazakin ja Studio Ghiblin valta-aseman jälkeen kertoo klo 13:30 alkaen Helsinki Cine Aasian taiteellinen johtaja, elokuvan ja animaation tutkija Eija Niskanen. Tilaisuus alustaa Sunao Katabuchin elokuvan In This Corner of the World (2016) esitystä. Rithy Panhin Exile-elokuvan (2016) esityksen yhteydessä tunnettu ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen on paikalla kertomassa Kaakkois-Aasian reportterikokemuksiaan muun muassa ajalta juuri ennen Khmer Rougen tuloa. Puhetilaisuus alkaa klo 18:00.

Khyentse Norbun Hema Hema: Sing Me a Song While I Waitin (2016) yhteydessä on tilaisuus kuulla lauantaina klo 15:45 alkaen Bhutanin kulttuurista ja elokuvataiteesta keskutelussa Bhutanissa asuneen Riikka Suhosen ja bhutanilaisten elokuvantekijöiden kanssa työskennelleen Roope Aholan kanssa.

Helsinki Cine Aasia on koko viisivuotisen historiansa ajan panostanut naisnäkökulman esiintuomiseen, ja tänä vuonna ohjelmistossa onkin kiinalaisen naisen asemaa käsittelevä tilaisuus. Asiasta keskustelevat sunnuntaina 19.3. klo 13-14 yliopistonlehtori Tiina Airaksinen ja vanhempi tutkija Elina Sinkkonen sekä Tieto-Finlandia voittaja, toimittaja Mari Manninen. Sunnuntaina keskustellaan myös siirtotyöntekijöiden oikeuksista Thaimaan vientiteollisuudessa Finnwatchin tutkijan Anu Kultalahden johdolla. Tilaisuus järjestetään Midi Z:n The Road to Mandalay -elokuvan (2016) näytöksen yhteydessä ja se alkaa klo 15:50.

Katso tarkemmat tiedot keskusteluhetkistä täältä >>