Helsinki Cine Aasian juhlavuotta vietetään Korjaamo Kinossa ja Orionissa

 

Helsinki Cine Aasia järjestetään 16.-19.3.2017 – nyt jo viidettä kertaa. Juhlavuotenaan Helsinki Cine Aasia muuttaa Korjaamolle. Modernin Korjaamo Kinon kahden salin lisäksi elokuvien esityspaikkana toimii viikonloppuna myös perinteikäs elokuvateatteri Orion.

Monet maaliskuussa Korjaamo Kinon ja Orionin valkokankailla nähtävistä elokuvista on napattu Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon tuoreeltaan Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta tai suorien Aasia-kontaktien kautta. Vuoden 2017 ohjelmistosuunnittelua varten festivaalityöryhmä on vieraillut esimerkiksi Etelä-Koreassa Busan International Film Festivalilla ja Japanissa Tokyo International Film Festivalilla ja Tokyo FilmExissä.

Makupaloja Helsinki Cine Aasian vuoden 2017 ohjelmistosta tullaan paljastamaan viikoittain festivaalin Facebook-sivulla. Ensimmäinen ohjelmistopaljastus on Sunao Katabuchin koskettava In This Corner of the World (2016). Toisen maailmansodan ja Hiroshiman pommituksen aikaan sijoittuva animaatioelokuva tuotettiin osittain joukkorahoituksella. Japanilainen elokuva-alan lehti Kinema Junpo valitsi sen vuoden 2016 elokuvaksi, ja se on myös ehdolla Japanin elokuva-akatemian parhaan animaatioelokuvan palkinnon saajaksi.

Helsinki Cine Aasian avajaiselokuva paljastetaan 14.2., ja koko ohjelmisto julkaistaan 28.2. Liput tulevat myyntiin maaliskuun alussa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Helsinki Cine Aasian juhlavuotta vietetään Korjaamo Kinossa ja Orionissa

Kommentointi on suljettu.