SWAP:in ohjaaja Remton Zuasola Helsinki Cine Aasian vieraaksi

Helsinki Cine Aasian vieraaksi saapuu tänä vuonna filippiiniläinen Remton Zuasola. Omaelämänkerrallisen kidnappausdraama SWAP:in ohjaaja on tavattavissa elokuvansa näytöksen yhteydessä festivaalilla lauantaina 5.3.

Remton Zuasola kidnapattiin kun hän oli alle kahden vuoden ikäinen. Ohjaajan neljäs täyspitkä elokuva SWAP (2015) käsittelee kidnappausta seuranneita tapahtumia – joita ohjaaja itse hädin tuskin muistaa – unenomaisella ja osittain surrealistisellakin tavalla. Yksi SWAP:in keskeisistä teemoista on ihmisten välinen eriarvoisuus.

Zuasola aloitti uransa tarinankertojana teatterissa, ja esikoiselokuvansa hän kuvasi yhdellä otoksella. Tekniikassa on nähtävissä teatterin parissa vietetyn ajan vaikutus tapahtumien kehittyessä katsojan silmien edessä ilman leikkauksia. Myös SWAP on kuvattu yhdellä otoksella huolellisesti suunnitelluissa ja rakennetuissa lavasteissa.

SWAP esitetään lauantaina 5.3. klo 17:00 Andorrassa. Remton Zuasola on näytöksessä paikalla kertomassa elokuvastaan ja vastaamassa yleisön kysymyksiin. Liput näytökseen ovat nyt myynnissä mutta pidä kiirettä, paikkoja on tarjolla rajoitetusti.