SWAP

Zabaltegi

Remton Zuasola, Filippiinit, 2015, 96 min

SWAP kertoo nimensä mukaisesti vaihtokaupasta. Nuori isä joutuu rahaa havittelevan rikollisliigan juoneen mukaan näiden kidnapatessa hänen poikansa. Saadakseen lapsensa takaisin joutuu isä suorittamaan vaihtovuoroisen kidnappauksen, kohteena oman esimiehensä lapsi. Elokuvan ytimeen nousevat kysymykset eriarvoisuuden kuilusta – toisilla on ja toisilla ei. Vanhempainrakkaus suhteutuu moraaliin, luottamukseen ja urhoollisuuteen tässä rikosdraamassa, joka trillerin tavoin pitää otteessaan alusta loppuun.

SWAP on Remton Zuasolan neljäs täyspitkä elokuva. Zuasola haastoi jo esikoisohjauksellaan perinteisen kameratyöskentelyn, josta kiitoksena olivat palkinnot lukuisilla elokuvafestivaaleilla. Myös SWAPin parasta antia ovat sekä lopun kliimaksiin kantava tarina että liukuva, katkeamaton kuvaus, joka silmiä hivellen liittää kohtaukset toisiinsa.

Vilho Jussila

Ohjaus ja käsikirjoitus: Remton Zuasola. Tuotanto: Bianca Balbuana/EPICMEDIA PRODUCTIONS INC. Kuvaus: Ruel Dahis Antipuesto. Leikkaus: Keith Deligero. Pääosissa: Matt Daclan, Dionne Monsanto, Mon Confiado. DCP. Levitys: Bianca Balbuena.

Ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.